Attic conversion

This attic conversion maximised the top floor to it’s full potential, incorporating a bedroom, bathroom, study and laundry room.

This family were looking to increase the usable space in their home by converting the attic area. The home had already been adapted to be wheelchair friendly for their disabled son, therefore moving wasn’t an option. There was a good space to work with however with the roof angles and positioning of the staircase, it needed to be cleverly designed.

The first challenge was ensuring enough wardrobe storage in the master bedroom. These were best positioned under the eaves so that the bed could be aligned centrally. We ensured there was enough wardrobe space for a ‘him’ and ‘her’ side, with a mixture of hanging, folding and drawer space. There was an additional tall boy with drawers and practical side rail along with matching side tables and dressing room unit. The furniture collection includes a subtle textured top-drawer adding design detail to the scheme.

The utility and bathroom were located in the central part of the attic, both designed to be extremely functional spaces. The laundry room maximised storage space, with units running along one wall incorporating a washer and dryer. The room was kept as light and bright as possible with white units and metro tiles behind the sink.

The study room contained a desk area with shelves at one end and a storage/drinks cabinet at the other. The dark Walnut wood and black textured handle matched the desired aesthetic. A drop down door was designed into the storage unit with ample space for drinks, accompanying this was a small built under fridge and ice box.