Kitchen design- Sam Warburton

An impressive bank of tall units with a balanced composition between the different finishes

This client had recently moved into their new home and wanted to put their own stamp on the kitchen area. They wanted to get away from the existing cream kitchen and stained wooden tops. They liked the idea of introducing darker colours and textures into the space to make it feel inviting, especially as the room was filled with plenty of natural light.

A dark cement finish was used on the bank of tall units with a lighter tone to compliment on the island. The door had a subtle texture which was tactile and intriguing to the eye. The ovens are framed and protrude slightly from the main bank of units, turning them into a central feature of the room. A pocket door system is great for hiding away messy areas, it was perfect for this client who loved baking and wanted a designated area for all the equipment. A matching table was made in the same finish as the worktop to keep the flow from kitchen to dining area, with complimenting dining chairs and bar stools. Innermost Concrete lights over the Spekva wooden breakfast bar complete the look, small details like this add the final touches and bring the design together.