Victorian Semi

Victorian extension injects new lease of life, opening up the room to create the ultimate social.

This client was undertaking an extension on their Victorian home. The back room was being opened up to accommodate a kitchen, dining and snug area. The space needed to work for entertaining and socialising. One of objectives was to be able to open the large doors leading to the garden and have a space that flowed from inside to outside.

The juxtaposition between the light Dekton Ventus worktop and the dark wood textured units acts as a refined contrast and defines certain areas in the room. The light worktops also helps to reflect light into the room A large Corian breakfast bar located at one end of the island provides somewhere for friends and family to sit and chat. Sitting around, rather that in a linear format is more sociable and welcoming.

A console table and T.V unit have been designed to complement the kitchen and to keep a consistent flow between the different zones. The room was completed with the addition of a Connubia extending ceramic dining table and comfortable, stylish New York chairs. A utility room provides additional storage and houses the washing machine and dryer, keeping them out of sight from the main kitchen area is practical and orderly.

Like what you see? Get in touch

02920 756840

info@spaces-design.co.uk